jom join blog nie....

Tuesday, July 19, 2011

VIRUS ITU SANGAT JAHAT!!!

Sekarang nie nak cerita pasal virus di facebook yang berleluasa sekarang nie iaitu melalui IM atau pun lebih dikenali dengan chatbox .macam mana cara virus nie tersebar??

VIRUS BARU KAT FACEBOOK .
PENERANGAN
1. virus tersebut tersebar melalui
IM dimana dia bermula dengan
chat
........."hi. how are you?"
2. kemudian anda reply pd chat
tersebut , dia akan hantar
"Wanna laugh? :)"
3. selepas anda reply , dia akan
menghantar kan
"It is you on the video ?)) want to
see?)"
4. then lepas tu , dia akan hantar
satu LINK & link tu la VIRUS

kawan saya dah terkena ngan virus nie...lepas dia dapat link tu..lappy terus on off...aduih..apa lah motif mereka nak sebarkan benda2 cam ni?? saya rasa better off chat kot...tapi ada juga melalui inbox...saya da beberapa kali kena..tapi dah tau...saya tak layan...tolonglah jangan buat orang macam nie...terutama sekali kesian kepada owner account fb tu...sebab org yg jahat tu burukkan nama dorg cam nie...huhu...tolonglah...kalau dah banyak ilmu IT tu..janganlah nak pungut kekayaan/kesenangan dengan cara cam ni...tapi kenapa dorg buat cam ni? boleh dapat duit ke? boleh jadi kaya ke?? semoga kita semua terselamat ye!!! amin~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...