jom join blog nie....

Sunday, July 24, 2011

LULUS TEST JPJ..ALHAMDULILAH..

Sebenarnya dah lulus hari Jumaat hari tu..tp sbb balik kg ada kenduri...n beberapa sbb lagi...antara salah satu sebabnya malas nak menaip..hehe..mmg bersyukrlah sgt dah lulus test jpj nie dgn sekali test..alhamdulillah...ye la...kalau gagal kena tmbh duit lagi..banyak owhhhh...mane tahan...tp syukr la lulus..nak cerita la pengalaman masa test jpj hari jumaat bersamaan 22 julai 2011..hehe..
Saya ada termati enjin sebab ada satu simpang traffic light ..saya break & berhenti...sebab nak bg ada lori & motor kalau x silap lalu kat  situ...then saya lupa nak tukar gear satu..hehe...apalagi mati la enjin kereta..dalam macam tu ...pegawai JPJ tu kata...lebih kurang macam nie la..cepat la idopkan enjin boleh pulak relax..awk nak sy gagalkan awk ke???huhu...saya bukannya relax tp berlagak cool la konon...hoho...then..sampai lagi satu traffic light...satu soalan yg tak terduga pegawai tu tanya kt saya...awk da kawen ke blom..haha...saya jawab la belom..dan dengan berani la kan (berani la sangat ) saya tanya dia...kenapa saya nampak macam da kawen ke?hehe..dia teros x jawab...pastu yg saya ingat saya ada cter saya tgh tggu nak masok U..
Satu lagi yang agak geram.....sebab kereta yg saya pandu tu..meternya tak bergerak....so,ssh la nak tau kelajuan berapa..so saya ambil langkah untuk bawak slow..pastu jpj tu suruh saya bawak laju sikit...dah la bab gear &kelajuan ada markah...tapi dah sampai2...saya dah dapat tau sy btol 17/20 ..lulus la kan...dah keluar...lupa la plak beg ada kat tmpt ddk belakang kereta...aduhai...beberapa minit kemudian baru la saya ingt yang beg saya tertinggal...so, kenalah tunggu sbb ada calon lain tgh test jugak.....huhu...macam2..jpj tu pada pandangan saya...ermm..ok la..ada la garang sikit2...alah x pe la kan..lepas nie da x jumpa dia da..hehe..janji saya lulus..alhamdulillah..

Belom lagi bab bukit semua....yg nie sya lulus...sebelom turn saya ada turn orang lain...sebelom saya ada yang gagal bukit...parking..macam2.....yg nie menambahkan kecuakan..hehe...dan tiba turn saya alhamdulillah saya dapat lakukan ke semuanya dengan baik...
Pengalaman2 nie..susah nak dapat...dan setiap orang lain2.....
Dalam seminggu lagi saya dah nak dapat lesen P..hehe...alhamdulillah....

3 comments:

  1. congrats dear najihah...
    lepas ni doakan yana berjaya pra test and test jpj skali ea...aminn... :)

    ReplyDelete
  2. insya Allah Yana...saya doakan awak ...semoga berjaya ye...:))

    ReplyDelete
  3. lawak3!!!tapi takpe...pengalaman gitu...=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...