jom join blog nie....

Wednesday, August 10, 2011

Dah hampir settle banyak benda...

Hari ni bersamaan hari Khamis...11ogos 2011=11ramadhan...tercatat sejarah pergi 3 bank sekali gus...first,tabung haji,pastu g bank islam..pastu g cimb..ala dekat2 je banknya..jln sikit sampai...kat bandar klang..
Nie suma sebab nak uruskan urusan bayar yuran la ...hehe..banyak owh yuran...ermm...masuk utm...x lama lagi..kurang dari sebulan.. org selalu tnya..apa perasaan nak masuk UTM? haha..sy just cakap..erm..biasa je...sebenarnya x tau nak cakap..xcited ada..mcm2 ada...ada gak terpk bila dah sambung stdy nanti dah x ada chance dah cam sekarang ni...nak on9 sesuka hati, nak pergi jalan x payah pk buku nak exam ke ape.. so, skrg ni nak gunakan peluang yg ada dengan sebaik-baiknya utk ddk umah..rehat puas2..mungkin lepas ni nikmat macam ni dah tak dapat nak rasa dah...lepas ni kembali balik masa zaman2 kat matrik beberapa bulan yg lepas...bangun awal (sekarang ni nak bangun lambat pun x pe..haha..x baik tol..) pergi kuliah...dengar lecture..siapkan assignment ,tutorial n mcm2...
Cam sekarang ni..tak payah fikir tu suma..tenang je otak..hee..cam ni la idop bila dah meningkat dewasa 
(dewasa ke? rasa cam dah tua..haha)..lagi2 kat U nanti gerenti banyak btol dugaan..kan2?ermm... dulu ada senior cakap kalau kat matrik kita da tgk mcm tu (mksdnya perkara yg tak menyenangkan hati la..huhu) nanti kat U lagi teruk..adakah begitu? nanti ada yg culture shock (kejutan budaya)..mulalah terikut dengan budaya2 yang tak baik mcm tu...minta dijauhkan la ye...tak maulah benda2 mcm nie jadi kat diri kita kan?
So, cara nak jauhkan benda2 mcm nie...sedialah dr mental dan fizikal..sementara ddk rumah ni..baca la sikit2 kat internet..isu2 zaman sekarang ni...takut kan kalau ada org tu dari luar je nampak baik...tapi bila kat dalam..hanya Tuhan je yg tahu...benda yg sebaliknya ...
So,jgn mudah percaya dekat org lain...sekali lagi harap2 dapat kawan2 yg bawak kita ke arah kebaikan...jgn la mudah terpengaruh...

p/s:tggl nak settle borg sikit2 ..sign2..pastu beli stem hasil..g matikan (cop)hehe...beli barang2 keperluan kat utm nanti..ermm..kena lah cepat2..dah la masuk awal..3 sept..huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...