jom join blog nie....

Thursday, June 23, 2011

AKU CINTA KAULAH.......




Tajuk post saya kali nie..."AKU CINTA KAULAH".....haha....atau nak lebih sweet......"I LOVE U"......sebenarnya saya nak cerita mengenai kegilaan pasangan sekarang untuk berpasangan atau lebih dikenali dengan "couple"..haha......kalau tak couple tak boleh...nanti takut tak laku...malulah..huhu




COUPLE!!
yeah! semua remaja menginginkannya...haha..ye ke?? best ke couple nie?? tak dosa ke??ustaz cakap dosa....urmmmm......haram...(sbb couple ni satu langkah ke arah zina, zina mata, zina hati..)......tp bukan yg nie yg nak saya nak cakap..itu sendiri tanggung la ye..no comment......

Yang saya tengok sekarang ni couple boleh tukar2 plak ye...dah "clash" dengan si itam couple plak dengan si putih.......lepas tu si ungu plak...ish.apa nie??? kita nak apa sebenarnya ngan couple ni??best ke?erm....macam seronok kan? tapi sangat bahaya......sebab kadang2 sampai boleh gaduh nak merebutkan pasangan.......aduhai........ye la masa mula2 hangat bercinta janji macam2..".i x kan tinggalkan u...i janji........sumpah......i dah x pandang perempuan lain dah.....hanya u lah di hati i..u la nyawa i..i rela mati demi u"....siap boleh nyanyi lagi.."kau laksana bulan...tinggi di atas kayangan..."...hahaha....cam nie la manusia...tp bila dah x suka...tinggalkan....kesian dia "i dah x sayangkan u...i menyampah tengok muka u..rasa muntah tau tak...nak MUNTAH!" alamak kesiannya...
Ada tu kan sampai tak boleh nak study sebab nangis siang malam...mengenangkan pak we nyer cari lain...nak mintak putus la.....ye la kan...duit da banyak abis..nak beli hadiah la...nak amik hati.....hehe.....pastu dah putus nangis la......kebanyakan perempuan la macam nie..kesiannya macam nie la.....pelajaran terganggu.......akhirnya, esok nak pergi kelas mata bengkak.......bila org tanya kenapa? dia cakap tidur lewat banyak assignment nak kena buat..haha..banyak la kau........

nak lagi???? KES BUANG BAYI.....haha..ni satu pasal...masa tengah bercinta & syok.......tak apalah i akan bertanggungjawab dengan segala perbuatan i..i tak kan tinggalkan u....apa2 jadi i akan jaga u sampai akhir hujung nyawa i..i love u so much..muah2!!" haha......tapi bila dah mengandung.......dah sarat nak melahirkan...keluarga dah tau..mengandung anak luar nikah...jantan tu lari hilang entah ke mana...siap kata lagi "entah dengan sapa kau tidur...anak nie bukan anak aku...aku x nak bertanggungjawab"...akhirnya si perempuan mengambil keputusan untuk membuang anak itu di kawasan longgokan sampah...sbb dah disisihkan oleh keluarga dan masyarakat.......nak bela takut malu.esok tengok la 'baby malang' tu dalam paper......kesiannya perempuan nie........

Alahai perempuan kau sanggup memperjudikan hidup kau kerana lelaki... tetapi lelaki yang kau kata 'bertanggungjawab tu' akhirnya tinggalkan kau macam tu je.......aduhai.....
tu la dikatakan cinta itu buta....perempuan sanggup abaikan banyak perkara kerana lelaki kalau tak berfikir panjang..ANTARANYA:
  1. maruah diri
  2. maruah keluarga
  3. masa depan
  4. banyak lagi..........
Wahai kaum Adam...anda sepatutnya melindungi kaum Hawa...bukan menganiayanya..
WAHAI KAUM HAWA...DENGARLAH NASIHAT INI...KEJARLAH CITA-CITA TERLEBIH DAHULU SEBELUM MENGEJAR CINTA...

p/s:hanya sekadar renungan untuk semua...semoga berjaya:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...