jom join blog nie....

Tuesday, May 15, 2012

hari ibu..

walaupun ada org cakap haram sambut ari ibu..tapi pada pdpt aku la...tu terpulang kat individu msg2...yg pntg ari ibu bukan satu hari je... hari2 ari ibu k..

aku nak cerita la psal mak aku.. mak aku nie ckgu...dia pernah ajar ak subjek math masa aku masa aku darjah satu dulu...cuba bygkan cam mana kalau mak sendiri yg jadi ckgu kita?lebih2 lagi time exam...dia la yg tanda kertas aku.. aku ingt lagi masa ada satu exam tu (tak ingt exam ape) aku dapat markah rendah(x da la rendah sgt dlm 70++) tp sbb masa tu darjah 1 sume org dapat markah tggi2... aku ingt lagi mak aku marah gila kat aku..
org lain dpat markah 90++ xpun 80++ ada yg 100%.. aku nie anak ckgu dapat cm nie?haha...pastu darjah 2 aku turun kelas dari kelas no 1 ke kelas no 6 kalau x silap aku la kan..haha..
aku kenal huruf dengan no pun dari mak aku...aku tak pernah pegi tadika... kecik2 lagi aku g sekolah sejak umo 4 thn tau! siap pakai baju sekolah lagi...korg ada?x da kan?hahhaa...best gak la.. x tau ape ak belajar kt sekolah.. 
so kat sini mak aku mmg byk berjasa kat aku... dari segi pljrn ak, ddk ak, makan pakai ak...mcm2..
kalau time nak exam mak ak la yg plg risau sekali.. dan yg plg menarik skrg mak ak tgh smbg degree sama ngan ak kat upm...ak kat utm...mak ak baru 1st sem ak da 2nd sem... so maknanya ak la yg grad dlu..hehe..
tu je la ak nak cerita..daa~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...