jom join blog nie....

Wednesday, March 6, 2013

BB1M...

ahad lepas jenjalan jap keluar UTM... ahad???haha..baru nak update skang..hehe...xpe la kan..dah rabu pun...nak masuk khamis....
yg aku nak cter hajat di hati nak kuar sbb nak habis kan baucer setakat yang boleh nak beli la buku2 ke..x pun beli alat tulis ke ape yg patut.. 
cadang kuar pukul 2 ptg...tetapi atas kelewatan...hehe...biasa la tu.. 2 lebih bru kuar..lebih tu jgn ditnya la kan..lebih banyak jugak la...
ok ...kteorg cadang nak pergi JUSCO TEBRAU.. sbnrnya x tau direction nak ke sana..utk aku ni la first time aku pegi  sana sepanjang aku stdy dkt UTM nie..sedih kan???haha.. 
tapi ada kawan aku yang pernah pergi malangnya x berape nak ingt jalan nak pergi sana...so, seperti biasa.. org kata jgn BODOH SOMBONG..so kami mengamalkan konsep tu kterorg tnya dekat stesen minyak..tnya org yg keje sana... 2 kali gak la.. ada ayat org tu.. "dik satu minit lagi nak sampai" ,hehe..bgus x kami?kan2? 

kembali ke pangkal jalan..mukadimah nyer panjang bebenor..hehe.. 
dah sampai jusco tu..dah makan , amik duit... window shopping dlu..pastu baru menuju ke kedai buku...wah..ramai sgt2 org...beratur pjg... ak kalau org ramai2 nie mula la..rimassssss... aku round2 dlu dlm tu tgk buku2 dlu..mana la tau dapat menarik hati aku...tapi aku cari la jugak buku berkaitan kos ak .. ada sikit2 pasal ukur pun jadi la... mmg ssh nak jmpe buku2 pasal ukur nie..ermmmmmm... ingt nak beli la alat tulis...nak habiskan rm50 pun jd la..macam org kaya je kan tak kisah duit dah..hehe...apa kisah duit org bagi..tapi malangnya skang nie ada ditetapkan syarat la plak...kena beli buku 80% cam tu baru boleh beli alat tulis...tu pun sbg tambahan nak cukupkan baucer tu.......allllaaaaa..... 
hampeh..
nak beli novel malas la...x de mood ag nak baca novel skang nie..kalau sekali aku baca novel x boleh berhenti nanti lagi ssh..
so dah dgr cam tu.. kawan aku yg lain ada dalam kedai tu lagi...aku pun cakap kat dorg nak kuar jap...malas nak bersesak2...x de la sesak mana tapi huhu..serabut2..mengada btol aku nie...aku pun g la jalan2 kedai lain  usha2 mana2 yg patut..n beli barang2 keperluan kat situ..


Yg aku nak cter sebenarnya pasal BB1M nie...aku rasa lebih baik dia x tetapkan baucer utk buku je...kalau aku rasa buku kat U nie x pakai sgt...kebanyakan nota, buku dari lecturer...buku2 mcm BI  or subjek2 wajib yg satu U amik kteorg tukar dengan budak kos lain yang dah amik subjek tu dlu.. so jimat la sikit duit...nota pun lecturer yg bagi...buku kat libarary banyak..lagi pun kos aku nie kalau kat kedai2 biasa mmg ssh la nak cari buku2 pasal ukur nie..  kebanyakan student ari tu habiskan baucer kat pc fair.. ada yg beli hard disk, head phone n bla bla.. ye la sbb alasan2 nie la.. nak beli buku pun internet banyk type je nak tau pasal ape... berebut2 semua nak keluar..  zaman teknologi nie kbykan org dah kurg gne buku sgt dah... semua type kat hjg jari je..

nasib baik baucer sampai 31 may.. so mgkn ak boleh balik g kedai buku kat KL ke..banyak sikit choice.. ok daaa~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...