jom join blog nie....

Wednesday, February 27, 2013

FIELD WORK!!!!

okay! skang mula la sem 4 tahun 2 ..ok cam biasa setiap sem ak mesti ada field work yang memenatkan yang memerlukan tulang 4 kerat ak..aiceceh..hehe..tapi sbb x de transport kne jalan kaki weyhhh..kalau x de transport sampai thn 4 8 sem la ak cam nie wei....dr kolej gerak awal sbb benda nie  ...B4 wat field work kne check alat dlu.. gerak dr kolej dalam 7-7.15 pg la..kne awal la..kalau lambat lepas kul 8 dia x nak dah..balik ngan sia2 je nanti..x wat field work .. 
so, hujung mggu la jd korban org lain tdo grup ak pepagi buta dah gerak..
huaaaaaa.... 
pastu..dah check alat nak dekat kul 8 gak la baru siap sume ...tggu turn la  group by group.. pastu grup ak merangkak la dr makmal tu...hehe...over betol merangkak tu..
group ak sume girls..so kteorg x de transport...mintak belas kasihan grup lain tolong bawak kan TOTAL STATION yg berat giler tu bawak senjata pun x berat cam tu tau
..
then motor sebijik kawan kteorg punya (grup lain ) kteorg wat angkut la barang sikit2 naik motor(sbnrnya x leh naik motor bawak barang tapi kteorg bantai je la)...yg lain2 jalan la bawak barang yang selebihnya g site agak jauh la mcm MARA kali ke2 je .. then sampai site...cam biasa msti blur2..haha.. ak wat field work kadaster nie mmg org kata ssh n x boleh ada silap...antara subjek yang ssh nak dapat A ...Kira killer subjek gak la.. pastu first kteorg cari dlu batu sempadan(hehe patut nya dah survey dlu kaw...ari2 g kawasan tgk batu gitu2 je kot) ..
dah la dapat dekat kolej lelaki dengan group members sumenye girls..haha..faham2 je la..tutup sebelah mata la ek ...tutup dua2 mata kang jatuh plak..x de sape nak tolong angkat.. 
Discussion antara grup members pun bermula sambil2 buat field work.. dah tghari mula la perut berkeroncong mendendangkan lagu gurindam..hehe.. 
Bincang punya bincang kteorg decide tnya lecturer dlu...sbb ada bbrapa masalah yang sukar dirungkaikan..hehe..then kteorg decide nak wat weekend nie..huaaaaa.....tau x kemalasan di situ..nak rehat2..
setiap kali buat field work msti selalu fikir kenapa la ak amik kos nie..dah la kne berjemur tgh panas , penatnya x tau nak cakap la..org yg x tau pasal kos geomatik mgkn ingt field work kteorg ni senang..tapi hakikatnya.. Tuhan je la tahu...kalau x accurate kne wat balik...sampai la accurate..dengan tgh panas of course la mental beb! dengan transport x de..balik umah msti cter kat mak ak ...nape la ak amik kos nie...asalnya nak jd cikgu dah g interview dah tapi x de rezeki ...lama kelamaan ak redha la ngan sume nie..hehe..belajo je la.. untuk subjek kadaster nie field work shj dah 50%...Ya Allah...mmg x leh nak main2 la..
so field work kteorg berahir dkt kul 3 ptg sekali ngan hantar barang ke makmal semula..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...